15.05.2018

Automatische bevoorradingsketen bij Volvo Car Gent

Motus Handling realiseerde bij Volvo Car Gent een automatische bevoorradingsketen dat de aanvoer, 2 magazijnen en pick-up zone volautomatisch met elkaar verbindt.

 • Klant

  Volvo Car Gent (België) is één van de toonaangevende autoproducenten van Europa. De Gentse vestiging produceert sinds 1965 personenwagens en telt vandaag ruim 5000 werknemers.

 • Uitdaging

  Volvo Car beschikt over een highstorage palletmagazijn aangevuld met nog een kleiner boxmagazijn. De aanvoer in het magazijn en de selectie van de onderdelen was verouderd en kon zijn vooropgestelde capaciteit niet meer verzekeren, wat soms tot vertragingen kon leiden in de productie. Volvo wou een rebuild van zowel aan- als afvoerzone van de magazijnen. Zo kon de nodige performantie worden bereikt.

 • Oplossing

  Motus Handling bouwde, in samenwerking met een leverancier van geautomatiseerde technologie, de volledige aan- en afvoer van de magazijnen. Deze start met een opzetzone om de aangekomen palletten vanuit de truck vlot in het systeem in te voeren. Vervolgens wordt, via de barcodescanners, achterhaald waar de pallet naar toe gevoerd moet worden. Alvorens de palletbox in het magazijn in te voeren controleren we de kwaliteit van de pallet. Indien de palletkwaliteit onvoldoende is wordt deze afgevoerd. In het andere geval wordt de pallet aan één van de 2 magazijnen of rechtstreeks naar de pick-up zone aangeboden. Dit alles gebeurt op 2 niveaus, met de nodige verticale transporten voor eventuele wissels. De dubbele transferwagen voorziet de pick-up zone van de juiste palletten aan onderdelen. Dit alles met een hogere capaciteits- en bedrijfszekerheid.

  De grote uitdaging bij dit project was het afstemmen van 3 bestaande elementen in een complexe gebouwstructuur.
  — STEVEN, PROJECT ENGINEER

Binnenkort uw project?
Neem vrijblijvend contact op.

 • Op maat
  van de klant

 • Innovatieve
  oplossingen

 • Bedrijf van de
  Valtech Group

 • Contacteer
  ons voor uw project